Jaar:
2014
Uitgever:
TILT
Taal:
Nederlands

VAN WEEMOED NAAR DE NACHT

“Dit verhaal begint en eindigt met Franky Boy, die de minst benijdenswaardige leek van alle mensen die ik ooit heb meegemaakt, met uitzondering van al die stakkers die ik inmiddels ben vergeten.”

Van Weemoed naar de Nacht is een novelle, geschreven in opdracht van Tilt, waarin Ilja Leonard Pfeijffer de ziel van Tilburg heeft proberen te vatten. De VVV van Tilburg heeft een stadswandeling uitgezet op basis van dit boek, die in de voetsporen van de auteur voert van Café Weemoed op Korte Heuvel 12 naar de stripclub De Nacht op Korte Heuvel 47A, daar schuin tegenover.


Jaar:
TILT
Uitgever:
TILT
Taal:
Nederlands
Kopen:
Voorproef (excerpt):

“Dan bierdrinker Ilja Leonard Pfeijffer. Na een séjour van slechts enkele dagen durft hij het DNA van de stad genadeloos bloot te leggen. Hij ontdoet Caliméro allereerst van zijn aanstellerige eierschaal, neukt het kuiken vervolgens in zijn zeurende snavel, draait aansluitend liefdevol diens nekje om en laat het laffe lijfje langzaam verkolen in de vlammen van een aan Libertas opgedragen vuurritueel. En vervolgens, vervolgens verrijst Caliméro als een Fenix uit zijn as en probeert hij opnieuw zijn omgeving te manipuleren met zijn martiaal minderwaardigheidscomplex. Maar wie goed kijkt, wie goed durft te kijken, ziet dat er nieuwe barsten in de eierschaal zijn ontstaan.” – A.H.J. Dautzenberg