Jaar:
2016
Uitgever:
Lebowski
Taal:
Nederlands
Kopen:
www.lebowskipublishers.nl

DUETTEN
MET ERIK JAN HARMENS

De vriendschap tussen Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer is gebaseerd op hun compromisloosheid; hun liefde voor taal; het gevoel voor vuige humor; de totale inzet. Een klein jaar lang stuurden ze elkaar met sardonisch genoegen strofes, gaven voorzetten om elkaar vlak voor het inkoppen pootje te lichten. In Duetten klinken twee stemmen van geheel verschillende klankkleur die in onwaarschijnlijke samenzang een dringend lied zingen dat de wereld naar de ratsmodee gaat.


Jaar:
Lebowski
Uitgever:
Lebowski
Taal:
Nederlands
Kopen:
www.lebowskipublishers.nl/boek/Duetten-T9082.html
Voorproef (excerpt):

“Nu eens overtroeven de twee stemmen elkaar plagend, dan weer vinden ze elkaar in een rake visie op poëzie en wereld. De tegelijk speelse en snijdende interacties maken deze gedichten ook voor de lezer tot een belevenis – geen idyllische ervaring maar een onrustbarende tocht. Die leeservaring past bij de tot mislukken gedoemde queeste naar geluk in een wereld die uit een exces van bedrieglijke geluksbeelden opgetrokken is.”
– De Reactor

“Duetten trakteert ons op twee nietsontziende dichters die de wereld (en de lezer) op schitterende wijze bij de kladden grijpen en er flink van langs geven.”
– Literair Nederland