Jaar:
2012
Uitgever:
De Arbeiderspers
Taal:
Nederlands
Kopen:
www.singeluitgeverijen.nl

HOE WORD IK EEN BEROEMD SCHRIJVER?
EEN LITERAIR ZELFHULPBOEK

‘Er zijn meer schrijvers dan lezers in Nederland. Als iedereen die de hoop koestert een boek uit te geven, een boek zou kopen, zouden alle schrijvers rijk zijn.’ – Ilja Leonard Pfeijffer

Hoe is het werkelijk om schrijver te zijn? Waarom schrijf je eigenlijk? Hoe krijg je het voor elkaar om te debuteren? Moet je veel lezen als schrijver? Zijn alle schrijvers alcoholisten? Hoe voer je een polemiek? Hoe schrijf je een bestseller? In 2011 schreef Ilja Leonard Pfeijffer in nrc.next een half jaar lang een bondig stuk over het schrijverschap. Deze verhalen – uitgebreider dan de krantenversies en vermeerderd met vele stukken die speciaal voor dit boek werden geschreven – zijn samengebracht in Hoe word ik een beroemd schrijver? en vormen tezamen een waarachtig literair zelfhulpboek.


Jaar:
De Arbeiderspers
Uitgever:
De Arbeiderspers
Taal:
Nederlands
Kopen:
www.singeluitgeverijen.nl/de-arbeiderspers/boek/hoe-word-ik-een-beroemd-schrijver/
Voorproef (excerpt):

“Hoe word ik een beroemd schrijver? is aan te bevelen voor iedere beginnend schrijver met gevoel voor ironie. Een lastige doelgroep. Voor de lezer zonder schrijfamibties is dit een vermakelijk boek dat veel inzicht geeft in de literaire wereld.”
– Tzum

“De taalbaas.”
– De Volkskrant ★★★★