Jaar:
2010
Uitgever:
Prometheus
Taal:
Nederlands
Kopen:
www.uitgeverijprometheus.nl

DE GRIEKSE MYTHEN

Iedere generatie heeft haar eigen boek met de Griekse mythen. Ilja Leonard Pfeijffer schreef het boek voor de eenentwintigste eeuw.
Ilja Leonard Pfeijffer denderde in 1998 de poëziewereld binnen met zijn debuutbundel Van de vierkante man. Sindsdien is hij niet meer uit het Nederlandse literaire landschap weg te denken.
Zijn poëtische en literaire bronnen dateren evenwel van ver vóór het ontstaan van onze eigen literaire cultuur. Pfeijffer is classicus, gevormd aan de Leidse universiteit, en aldaar ook gepromoveerd op een commentaar op drie zegezangen van Pindarus, en hij publiceerde verder onder meer over de dichters Bacchylides, Sappho en Anacreon. In De Griekse mythen keert Pfeijffer terug naar zijn oude liefde. In zijn meesterlijke stijl beschrijft hij de grootse verhalen van het oude Griekenland voor de lezer van nu. Hij verhaalt over de goden Zeus en Hera, de helden Heracles en Theseus, de Argonauten en de strijd om Troje, en de bovenmenselijke figuren Orpheus, Perseus en natuurlijk Prometheus. De overvloed aan mythen wordt gepresenteerd als één groot, meeslepend epos van de schepping van hemel en aarde tot aan de terugkeer van Odysseus. Goden, mensen en andere aardbewoners: Ilja Leonard Pfeijffer vertelt een verhaal dat de mensheid al 3000 jaar aanspreekt. Zowel de liefhebbende gymnasiast als de onwetende nieuwsgierige lezer zal De Griekse mythen omhelzen en koesteren.


Jaar:
Prometheus
Uitgever:
Prometheus
Taal:
Nederlands
Kopen:
www.webwinkel.uitgeverijprometheus.nl/book/ilja-leonard-pfeijffer/9789044628470-de-griekse-mythen.html
Voorproef (excerpt):

“Een inderdaad amusante, soms zelfs ontroerende navertelling.”

– Trouw